Japan spurt bijna acht procent hoger

Europese beurzen zetten er vaart achter

Print
Europese beurzen zetten er vaart achter

Foto: AP

De Europese beurzen zijn aan een sterke dag bezig. Na de middag noteerden de indexen winsten tot drie procent, al temperde Wall Street nadien het enthousiasme. Als inspiratiebron geldt de beurs van Tokio, die vanmorgen liefst 7,7 procent hoger sloot.

De Europese beurzen zetten woensdag hun remonte voort. Na de reuzensprong van Tokio staan overal in Europa duidelijke winstcijfers in de beurstabellen. Londen noteerde een winst van 2 procent, Parijs flirtte zelfs met de grens van 3 procent. Vooral grondstoffenaandelen doen het al de hele dag erg goed. 

 

Na de matige opening van Wall Street vielen de Europese indexen licht terug. OM 16.45 uur noteerde de beurs van Londen een winst van 1,39 procent, die van Parijs 1,97 procent en de beurs van Frankfurt ging op dat moment 0,67 procent hoger.

De Brusselse beurs staat kort voor sluiten op een winst van 1,40 procent hoger. AB Inbev spant de kroon met een winst van 2,79 procent en ook Bekaert, Engie en Elia winnen meer dan 2 procent. Bpost en Delta Lloyd zijn de hekkensluiter met een verlies van een klein procent.

Japan

Op de beurs van Tokio is de Nikkei-index woensdag 7,71 procent hoger geëindigd. Dat is de grootste winst sinds oktober 2008. Optimisme heerst opnieuw bij de beleggers over China. Daar liet de overheid weten meer geld in infrastructuurwerken te pompen en werden ook fiscale hervormingen aangekondigd.