‘Koning Filip en koningin Mathilde staan op scheiden’

Print
‘Koning Filip en koningin Mathilde staan op scheiden’

Foto: Photo News

Als we Nederlandse en Waalse media mogen geloven staan koning Filip en koningin Mathilde op scheiden. De twee zouden al jaren naast elkaar leven en zelfs al geruime tijd apart slapen.

De geruchten werden aangewakkerd tijdens de zomervakantie, toen de koning en koningin heel wat activiteiten apart deden. Zo ging Mathilde alleen met de kinderen naar de Efteling terwijl Filip door de straten van Amsterdam kuierde. De twee zouden ook tien kamers afgehuurd hebben, terwijl er helemaal niet zoveel entourage mee was. Dat zou erop duiden dat Mathilde al die tijd apart sliep.

‘Alles wijst er inderdaad op dat Filip en Mathilde niet in hetzelfde bed slapen. Ze werken samen hun verplichtingen af, maar gaan daarna elk hun eigen weg. Eigenlijk kan je eerder spreken van een zakelijke deal dan van een huwelijk. Ze vormen dus eerder een team dan een koppel, zeg maar. Het valt trouwens op dat Filip en Mathilde meer en meer gelegenheden apart voor hun rekening nemen. Zeker als je hun agenda’s van de voorbije jaren bekijkt, zie je een verschil. Ik vermoed dus dat de geruchten kunnen kloppen’, aldus Thierry Debels in TvFamilie.

‘Toen Filip nog kroonprins was, ging Mathilde al met de meeste aandacht lopen. Filip zou het daar erg moeilijk mee hebben. Er was destijds al sprake van jaloezie en nu Filip koning is, zou dat zeker opnieuw kunnen spelen. Nu ja, Filip is dan ook zoals zijn vader Albert. Hij is koppig en gaat er altijd van uit dat hij gelijk heeft. Al is ook Mathilde geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze weet wat ze wil en zal met haar vuist op tafel slaan wanneer haar iets niet zint.’