Stunt van ontsnappingskoning loopt vreselijk fout

Print
Stunt van ontsnappingskoning loopt vreselijk fout

Foto: Twitter

Het idee alleen al; je levend laten begraven. Maar Anthony Britton is een Britse ontsnappingskoning en liet zich bijgevolg, geboeid, bijna 2 meter onder de grond begraven. Zijn stunt mislukte echter en na 9 minuten moest Anthony gered worden. De man was bijna gestikt

Het hele opzet van zijn stunt was om geld in te zamelen voor het onderzoek naar lymfeklierkanker en leukemie. Het heeft niet veel gescheeld of hij kon het niet meer navertellen. "De druk van de grond rondom mij was immens. Toen ik een luchtbel vond en nadien uitademde, werd de druk nog groter", zucht Britton. "Ik voelde dat ik aan het flauwvallen was en ik kon niets doen. Ik was seconden verwijderd van de dood."

Na een tiental minuten werd Anthony door de Engelse hulpdiensten weer bovengehaald en kreeg hij zuurtstof toegediend. Zijn enige verwonding bleek achteraf een gebroken rib te zijn.

Britton is niet de eerste die zich aan deze levensgevaarlijke stunt waagt. De legendarische Houdini en Alan Alan hebben het ooit geprobeerd. Ook deze ontsnappingskoningen faalden bij deze stunt. Probeer het dus vooral nooit thuis, en elders ook niet.

 

Hier zie je hoe het ooit misliep toen de grote Houdini de stunt probeerde