Hasselaar (64) ontsnapt aan de dood op spoorwegovergang

“Ik kon geen kant meer uit”

Print

De voorkant van de bestelwagen raakte beschadigd. Foto: HBvL

Hasselt -

Hubert Habets (64) is vorige week aan de dood ontsnapt aan de spoorwegovergang op de Stevoortse kiezel in Hasselt. “Mijn voorligger - een zware graafmachine - hield vlak na de slagbomen halt, waardoor ik vast zat op de rails”, vertelt hij. De Kuringenaar moest de verhoogde stoep oprijden om een botsing met een trein te voorkomen.

Hubert Habets woont al jaren op de hoek van de Kuringersteenweg met de Stevoortse Kiezel. “Die laatste wordt momenteel heraangelegd, waardoor de Stevoortse Kiezel in principe enkel toegankelijk is voor plaatselijk verkeer. Maar omdat ik vlakbij het einde van de weg woon, gebruik ik de baan regelmatig.”

Zo ook afgelopen donderdag, toen Hubert via de Stevoortse Kiezel terug naar huis reed. “Iets voor de spoorwegovergang draaide vanuit een zijweg een zware graafmachine de baan op. Omdat de bestuurder richting Kuringen reed, ben ik hem braafjes gevolgd. De chauffeur stak traag de spoorwegovergang over, maar hield tot mijn grote verbazing vlak achter de slagbomen halt.”

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio