Nieuwe overwinning voor Tine Deckers in halve triatlon van Keulen

Tine Deckers heeft zondag de halve triatlon van Keulen (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen, 21 km lopen) gewonnen. Met een tijd van 04:16:58 was Tine beduidend sneller dan Camilla Lindholm Borg (Zweden; 04:24:43) en Maureen Hufe (Duitsland; 04:26:21).

Net als in het WK halve Ironman vorige week, zette Tine een prima zwemprestatie neer. Ze kwam uit het water met slechts anderhalve minuut achterstand op Sandra Wassink-Hitzert. In het fietsgedeelte voerde Tine al snel de forcing. Na 75 kilometer had ze al vijf minuten voorsprong, na een push in de laatste kilometers liep het verschil op tot zeven minuten. Om de druk op de tegenstand hoog te houden, liep Tine de eerste helft van de halve marathon goed door. Toen ze na 11 kilometer een voorsprong van acht minuten had opgebouwd, kon ze gecontroleerd naar de overwinning lopen.

Een triatlon winnen is altijd een opsteker, zeker in de maand voor de Ironman Hawaï. Tine was dan ook opgetogen: 'Het was een beetje een vraagteken hoe fit ik me vandaag zou voelen. Na het WK halve afstand vorige zondag heb ik deze week een flink trainingsblok afgewerkt met onder andere 400 fietskilometers. De vermoeidheid zat in mijn lijf en ik kreeg een verkoudheid. Maar het fietsen ging meteen goed. Ik voelde me sterk en haalde uitstekende wattages. En ook het lopen ging vanaf het begin prima. En aangezien ik al de hele zomer sterk zwem, lijkt mijn zwemvorm onder controle naar de Ironman Hawaï toe. Deze overwinning geeft natuurlijk een mentale boost. Ik kan met vertrouwen aan mijn laatste trainingsblok voor Kona beginnen. Met extra fietskilometers, want ik wil in Hawaï iets speciaals laten zien op de fiets. Nog een maand!'