6de zeilwedstrijd VVW Kelchteren onder schitterend zeilweer

Print

Foto: STEPHAN Fontaine

Houthalen-Helchteren - 23 deelnemers tekenden present voor de 6de zeilwedstrijd op de plas van zeil en surfclub VVW Kelchteren. Met een wind van 2 beaufort aantrekkend tot 3 en pieken van 4, werd de 6de zeilwedstrijd gezeild. Stipt om 12u gingen de boten het water op. De zon was regelmatig van de partij. Kortom, alle ingrediënten voor een leuke zeilnamiddag waren aanwezig.

Met een 2 beaufort, aantrekkend tot 3 met pieken van 4 bf, zagen de vele supporters een erg leuke en faire wedstrijd. Het wedstrijdcomité, onder leiding van Karel en Paul hadden een heel gevarieerd parcours uitgelegd. Werkelijk alle rakken kwamen aan bod, twee maal een kruisrak maar ook een halve en voor de winds rak zodat de mooie spinnakers bovengehaald werden.
Enkele ongelukkigen gingen om, maar gelukkig zonder veel erg. De rescue had een erg rustige namiddag. Bij de tweemansboten waren het Lien Van Assche met stuurvrouw Tessa Liebens die erg knap deze wedstrijd wonnen, de doorgedreven trainingen op de maasplassen, zijn hier niet vreemd aan. Patrick en Michele Dierckx werden tweede ondanks 2 niet gezeilde reeksen, en dit voor Bert en Stefan die op hun 490 steeds beter en beter gaan presteren. Bij de eenmansboten was het Margot Declerck die nationaal en internationaal in de europe class zeilt, maar vandaag uitkwam op een geleende laser, die zich de terechte winnaar in deze klasse mag noemen voor de weer sterk zeilende Naomi en Stéphan.

De zeilclub blikt erg tevreden terug op deze schitterende zeildag en kijkt uit naar de volgende wedstrijd, het Limburgs Kampioenschap Dames, de lingerie Elise cup die plaats gaat vinden op zondag 20 september, eerste start om 12u. Inschrijven is nog mogelijk, via mail op safontaine@hotmail.com of tel op 0476/27.77.70. Deelname is gratis en open voor alle meisjes en dames uit heel het land.
Voor de volledige uitslag van de wedstrijd van 6 september en de anderen, verwijzen we u naar de facebook pagina vvwkelchteren van de zeilclub.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio