Bedevaart Ziekenzorg Hulst

Print

Foto: Liezet BOELANDERS

Hulst

Tessenderlo - Ziekenzorg Hulst op bedevaart bij ex-dorpsgenoot in Helshoven.

Op donderdag 03 september ll. trokken een 60-tal leden van Ziekenzorg Hulst naar de 13e eeuwse kapel van O.L.V. van de Blijde Vrede in Helshoven bij Borgloon, waar ex-Hulstenaar E.H. Jos Vanderheyden al jaren pastoor is.
Bij aankomst genoot iedereen van de tuin rondom de kapel, waarin gedurende 2,5 eeuw kluizenaars verbleven. De laatste kluizenaar, Andreas Gielen, verbleef er 56 jaar. Een mooi levensecht bronzen beeld van hem is er te bewonderen, pronkend tussen het mooie groen.
Alvorens om 15u de misviering te beginnen, sprak E.H. Vanderheyden “zijn” Hulstenaars een hartelijk woordje toe. Tijdens de viering slaagde hij erin iedereen uit volle borst te doen meezingen. Het interieur van de kapel met o.a. een preekstoel in Gotische stijl uit 1570, een biechtstoel uit 1570 en het 16e eeuws schilderij “Het Laatste Avondmaal” maakte dit alles nog mooier.
De namiddag werd in dezelfde stijl afgesloten in het naburig gelegen Chateau de la Motte, waar lekkere broodjes, taart en koffie in een eeuwenoud kader konden worden genuttigd bij een gezellige babbel.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio