Politie vat autobestuurder na spectaculaire achtervolging

Print
Politie vat autobestuurder na spectaculaire achtervolging

Foto: gva

Een spectaculaire achtervolging heeft zondagmiddag van Zellik tot in Antwerpen geleid. Alles begon toen een ploeg van de Brabantse wegpolitie een auto met Nederlandse transitplaten wilde controleren. Bij de achtervolging werden snelheden tot 230 km/u opgemeten bij de vluchtwagen.

De bestuurder besloot echter plankgas te geven en stoof weg in de richting van Mechelen. Omdat het duidelijk werd dat de vlucht tot in Antwerpen zou leiden stelden verschillende ploegen van de wegpolitie en de lokale politie zich op ter hoogte van de Craeybeckxtunnel, daar pikten ze de achtervolging op. Tijdens die achtervolging werden snelheden tot 230 km/u opgemeten bij de vluchtwagen.

De vluchtende wagen verliet de snelweg aan de afrit Antwerpen-Centrum en reed over de Singel terug de ring op. Ter hoogte van de afrit Borgerhout ramde hij een anonieme politiewagen in de flank. Even later kon het voertuig tot stilstand gebracht worden.

In de vluchtende auto zaten twee personen. Een van hen is gewond naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht. Waarom de bestuurder vluchtte is voorlopig nog onduidelijk. Door de achtervolging en de arrestatie waren op de ring in de richting van Nederland drie rijstroken afgesloten. De weg is ondertussen vrijgemaakt.