Baby overleden na schedelbreuk, vader verdacht van moord

Print

Een drie maanden oude baby uit Veurne is zaterdag overleden aan de gevolgen van een meervoudige schedelbreuk. Zijn 21-jarige vader wordt verdacht van moord. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne zondag.

Op 26 augustus bracht A.C. de kleine Matheo naar het ziekenhuis van Veurne. De man beweerde dat de baby stomweg uit de zetel gevallen was. De aard van de verwondingen deed de onderzoekers echter al snel iets anders vermoeden. Het jongetje had immers een tiental breuken in de schedel. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moordpoging.

Sinds de feiten werd het slachtoffertje kunstmatig in leven gehouden in het UZ Gent. De apparatuur werd zaterdag uitgezet nadat bleek dat de baby zijn verwondingen niet kon overleven. Dat betekent dat de feiten nu niet meer als moordpoging, maar als moord gekwalificeerd worden.

In principe zou er maandag een reconstructie plaatsvinden. Door het overlijden van de baby wordt die wedersamenstelling wellicht uitgesteld.