Steven Vandeput Ridder van Roerstok der Belgische Brouwers

Print
Steven Vandeput Ridder van Roerstok der Belgische Brouwers

Foto: Yannick BOES

Hasselt - Op de officiele openingsceremonie van het jaarlijks Week-End van het Bier werd Hasselaar én defensieminister Steven Vandeput (N-VA) in het stadhuis van Brussel tot Ridder geslagen van het Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers.

De Ridderschap van de Roerstok is een van de oudste gilden van ons land en zet de traditie en de cultuur voort van ons Belgisch Bier. De minister heeft getrouwheid moeten zweren aan de verdediging van ons nationaal gerstenat: hij beloofde op alle recepties van het leger Belgisch bier in plaats van wijn en champagne te serveren.
Samen met minister Vandeput werden ook minister Joke Schauvliege (CD&V) en de burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur (PS), tot Ridder geslagen.
Na de ceremonie in het stadhuis werd Belgisch bier geproefd aan de bierstanden op de Grote markt waar 44 brouwerijen het beste van zichzelf gaven. Voor de intronisatie had in de kathedraal van Brussel de zegening van het bier plaats opgeluisterd door het Limburgs Koor Sine Nomine en het Limburgs trompettenkwartet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio