STEM en eTwinning bij SHD

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Op 1 september startten aan de Stedelijke Humaniora Dilsen naast 92 latinisten en 84 leerlingen moderne met keuzepakket socratische gesprekken en eTwinning ook nog 64 jongens en meisjes met STEM.

De zon had 31 augustus nog eens flink onze aarde opgewarmd. Ook in de klaslokalen kon je dat voelen. Alle personeelsleden hadden weer flink hun best gedaan om onze nieuwe eerstejaars te verwelkomen. Aan het onthaal was het dan ook drummen om een naamkaartje af te halen. “Bij wie zit ik in de klas, wie worden mijn nieuwe leerkrachten, wat gaan we vandaag allemaal doen, …?”, heel wat vragen van al dat jong geweld dat de weg naar SHD heeft gevonden.
Daarbij durft de SHD ook voluit voor STEM te gaan. STEM staat voor Science, Technology, Engeneering en Mathematics of in meer begrijpelijke taal betekent dit exacte wetenschappen, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde geïntegreerd in de richting STEM. In de derde graad wordt dit al aangeboden. Vorig schooljaar organiseerden we al enkele proefweken. Een greep uit de aangeboden items: op ontdekking door het heelal, een robot bouwen en programmeren zodat hij kan ‘rijden’, oud speelgoed uit elkaar halen en er iets anders van maken, leren over de natuur, zelf een computerspel leren maken, kortom de handen uit de mouwen steken.
Maar ook de weg van de eTwinning hebben heel wat leerlingen weer gevonden. Via computer en ICT met tools zoals voki, prezi en Fotobabble, werken leerlingen samen aan een project met één of meerdere Europese partners. Leerlingen communiceren met elkaar in het Frans via een Twinspace op de eTwinningwebsite.

Wil je nog meer weten? Bezoek onze website www.sh-dilsen.be of de Facebookpagina van onze school.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio