Duitsland maakt zich op voor nieuwe vluchtelingen

Print
Duitsland maakt zich op voor nieuwe vluchtelingen

Foto: Sven Dillen

De toevloed van vluchtelingen die de grens tussen Hongarije en Oostenrijk oversteken, is zondagochtend langzamerhand tot stilstand gekomen. Zaterdag staken meer dan 10.000 asielzoekers de grens over. Veel van hen willen verder reizen naar Duitsland.

Het land maakt zich echter op voor meer nieuwkomers. Minstens 1.000 mensen hebben de tien kilometer lange tocht afgelegd van de Hongaarse grensstad Hegyeshalom naar het Oostenrijkse Nickelsdorf, waar ze rond middernacht aankwamen en wachten op een trein die hen verder naar West-Europa brengt.

De asielzoekers sporen vanuit Nickelsdorf naar grote Duitse steden. Zaterdag kwamen met 26 treinen bijna 7.000 mensen aan in München. De spoorwegmaatschappijen hebben in beide landen de capaciteit uitgebreid om de stroom vluchtelingen te kunnen opvangen.

Eens in München werden de asielzoekers met bus en trein overgebracht naar asielcentra overal in het land. De vluchtelingen, velen van hen ziek en uitgeput van hun lange tocht, werden op veel plaatsen met applaus, voedsel, giften en medicijnen onthaald.