Zoeken naar de zon

Print
Zoeken naar de zon

Foto: Archiefbeeld

Aan het frisse, druilerige weer komt stilaan een einde. Zondag en maandag blijft het nog bewolkt met kans op buien, maar vanaf dinsdag breekt de zon weer wat meer door en stijgt het kwik boven 20 graden.

Het is zondagnamiddag wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Er waait een matige wind uit het westen tot het noordwesten. De maxima gaan van 11 graden in Hoog-België tot ongeveer 16 graden in de andere streken.

Zondagavond en -nacht is het zwaarbewolkt en vooral over het noorden en oosten van het land valt af en toe regen. De minima schommelen van 7 graden in de Ardennen tot 12 graden dicht bij de kust.

Maandag is er veel bewolking met soms wat regen of een bui. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het noordwesten tot het noorden. De maxima bedragen 13 graden in de Ardennen en zowat 17 graden elders.

Van dinsdag tot en met vrijdag zou het dan droog blijven met meer zon. De middagtemperatuur zal naar verwachting oplopen naar ongeveer 22 graden in de tweede helft van de week. In het komend weekend wordt het geleidelijk wisselvalliger.