KBBC Zolder - Bacma Maaseik (99 - 76)

Print

Zolder

Heusden-Zolder - Zolder begon zijn nieuw seizoen onder Thomas Balette, Quetin, Maesen, Vervoort en Geerdens. Een zenuwachtig begin tot Thomas Balette de eerste punten voor zich nam. Meteen daarop plukte hij een steal, maar mistte zijn dunk die erop moest volgen. Steven Maesen maakte dat foutje goed en zette meteen 4 punten op zijn conto. Maaseik klampte aan met Van Poelgeest en ex-topschutter van weleer voor Zolder, Sendar. De driepunter van Quetin dwong coach Vandermeulen echter tot een vroeg ingrijpen. Time-out na 4’ speeltijd. Een goede want Maaseik opende met een driepunter. Zolder liet niet begaan en Zolder pareerde met dezelfde scores. Jelte Vervoort vlamde er maar liefst 4 na mekaar in het netje. Vervoort, goed voor 17 punten in het eerste kwart. Domme fouten bij Maaseik, en Zolder sloeg zijn eerste kloofje. (27-19)

Eerste wissels bij aanvang van de tweede periode voor Zolder. Daniëls en Grossi deden hun intrede en het tempo ging nog hoger. Alweer moest coach Vandermeulen de rem op het spel zetten, en een time-out inroepen. En ook nu openden ze met een nieuwe driepunter. Ze werden echter ook potiger en een vroege foutenlast deed Zolder meermaals naar de vrijworplijn stappen. Maar goed ook, want penetratie binnen de bucket werden haast onmogelijk gemaakt door een sterk verdedigend Maaseik.
(46-36) Deze wedstrijd was echter nog niet gespeeld.

De 3e periode begon zoals het vorige gestopt was. Vooral mondiger. Steven Maesen profiteerde van de nieuwe regel over ‘de kleine cirkel’. Maaseik werd in de luren gelegd hiermee en Maesen sprokkelde de puntjes bijeen vanop de vrijworplijn. Ook de daaropvolgende bom van Thomas Balette was daarna welkom. De gemoederen raakten verhit bij Bacma. Zelvis, tot dan goed spelend voor Bacma, vroeg om zijn uitsluiting. En kreeg die ook. Spuwend op ref Smeets, verliet hij vloekend de zaal. Een laag vertoon van deze ex-Weert speler, waar nog een lange straf kan op volgen. En terecht. (77-58) Ook het vierde kwart werd ontsierd met een technische fout in het voordeel van Zolder. Enkele tellen volgde alweer een onsportieve fout. Het scheidsrechtersduo Smeets-Tielens hadden hun handen vol. Moest wel, wilden ze niet in verdere voetbaltaferelen vervallen. De voorsprong van Zolder dikte aan, en het spreekwoordelijke kalf was verzopen. Met nog 5 minuten te spelen bracht coach Corthouts de jonge belofte Bas Vandevoort in het spel. Gretig ging hij op zoek naar zijn eerste puntje in Eerste Provinciale. Ook dat kreeg hij cadeau vanop de vrijworplijn. Een hoge score werd opgetekend ondanks weinig mooi basket. Het shot op de buzzer van Bas Vandevoort wat vanop de middenlijn genomen werd en binnen ging, was dan ook het mooiste van de hele wedstrijd. Een opsteker voor Zolder bij aanvang van het nieuwe seizoen. Eindstand 99-76. (TS)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio