Belgische beachvolleyvrouwen plaatsen zich voor finales Continental Cup

Print
Belgische beachvolleyvrouwen plaatsen zich voor finales Continental Cup

Foto: VDB

In het Litouwse Vilnius heeft België zich zaterdag via vier klinkende overwinningen geplaatst voor de finales volgend jaar. Daarin zullen de Belgen strijden voor een olympisch ticket.

Gielen/Mouha en Janssen/Hawinkel vertegenwoordigden zaterdag België voor hun eerste confrontatie met Oekraïne. Janssen en Hawinkel gingen in twee sets onderuit, maar Katrien Gielen en Liesbeth Mouha veegden de vloer aan met Davidova/Sulima. Bij een gelijke stand wordt een ‘golden match’ gespeeld tussen beide landen. Daarin wonnen Gielen en Mouha vlot van Mahkno/Mahkno (21-13, 21-13). In de sterke wind teisterde Gielen met haar jumpserve de Oekraïense meisjes, terwijl Mouha het grootste deel van de side-out voor haar rekening nam.

Ook in de finale tegen thuisland Litouwen was er een ‘golden match’ nodig om te beslissen over winst nadat Hawinkel en Janssen hun eerste wedstrijd verloren en Gielen en Mouha wonnen. In de golden match dreven de Litouwse vicewereldkampioenen de Belgen tot het uiterste, vooral in set twee, maar met 21-15 en 22-20 was de winst in Vilnius een feit. Door deze eerste plaats mag België volgend jaar met de toplanden strijden voor een ticket naar de Spelen in Rio.