Stoffel Vandoorne zaterdag tweede in GP2 Italië

Print
Stoffel Vandoorne zaterdag tweede in GP2 Italië

Foto: BELGA

Stoffel Vandoorne (Art Grand Prix) is zaterdag i Monza tweede geworden in de Feature Race van de Grote Prijs van Italië, achtste van elf manches in de GP2 Series. De 23-jarige Belg moest alleen de Amerikaan Alexander Rossi (Racing Engineering) laten voorgaan. De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Russian Time) werd derde.

Vandoorne stond op de tweede plaats op de startgrid, maar moest snel een plaatsje inleveren en zakte ook nog naar de vierde plaats terug. De jonge Belg verraste door al in de vijfde ronde van banden te gaan wisselen. Die strategie werkte. Nadat de Franse leider Pierre Gasly (Dams), op de pole vertrokken, door mechanische problemen moest opgeven, kreeg Vandoorne de leiding in handen. Hij voelde wel de adem van Rossi in zijn nek en moest zeven ronden voor het einde de Amerikaan laten voorgaan. Vandoorne strandde op 1.275 van winst. Evans werd derde op 15.094, een hele prestatie want de Nieuw-Zeelander moest na een diskwalificatie op de allerlaatste plaats van de startgrid plaatsnemen.

Rossi maakte in het kampioenschap zeven punten goed op Vandoorne, maar die blijft wel autoritair leider, met nog altijd 98 punten voor op Rossi. De Indonesiër Rio Haryanto (Campos Racing) en de Rus Sergey Sirotkin (Rapax) delen op 142 punten de derde plaats. Zondag wordt de Sprint Race in Monza gereden. Daarna volgen er nog manches in Rusland, Bahrein en Abu Dhabi. Per manche kunnen er maximaal 48 punten verdiend worden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: