Vijfde zege van het seizoen voor Freddy Loix in BK rally

Print
Vijfde zege van het seizoen voor Freddy Loix in BK rally

Foto: BELGA

Freddy Loix en co-rijder Johan Gitsels (Skoda Fabia R5) hebben zaterdag in Roeselare de Omloop van Vlaanderen gewonnen, dat is de zevende wedstrijd van het BK rally. In de eindafrekening heeft Loix een ruime voorsprong van 3:15 op eerste achtervolger Didier Duquesne (Ford Fiesta R). De Griek Jourdan Serdiridis (Citroen DS3 WRC) eindigde op de derde plaats.

Na het spannende wedstrijdverloop van vrijdagavond, waarbij Loix en Kris Princen elkaar weinig toegaven, begon de tweede wedstrijddag veelbelovend. Loix en Princen wonnen elk één rit en het werd pas echt spannend toen ook Vincent Verschueren (Citroen DS3 R5) zich in de debatten begon te mengen en ook twee ritten won. Spannend, voor even toch want voor de zoveelste keer dit seizoen deed de Peugeot 208 T16 van Princen nukkig. Tijdens de assistentie werden enkele onderdelen vervangen, maar de problemen waren niet van de baan, zodat Princen vroegtijdig de handdoek wierp. Op vrijwel hetzelfde moment moest Vincent Verschueren zijn wagen aan de kant zetten met een olielek.

De wedstrijd was onthoofd, de spanning was weg. Loix ondervond geen enkele tegenstand meer en kon uitbollen naar zijn vijfde zege van het seizoen. De Limburger strekt de hand uit naar een derde opeenvolgende titel die hem nauwelijks nog kan ontglippen, maar die mathematisch nog geen feit is. Daarvoor moet hij nog drie weken wachten tot de East Belgian Rally. Die wordt eind deze maand in Sankt Vith georganiseerd.