Baby van vluchtelingen overlijdt op Grieks eiland

Print
Baby van vluchtelingen overlijdt op Grieks eiland

Vluchtelingencrisis op Agathonisi Foto: REUTERS

Op het Griekse eiland Agathonisi in de Egeïsche Zee is zaterdag een baby van vluchtelingen om het leven gekomen. De omstandigheden over de dood van de twee maanden oude baby zijn nog niet bekend. Dat melden Griekse politiebronnen.

De ouders van de baby waren vertrokken vanuit Turkije met bestemming het Griekse eiland. Op Agathonisi gingen ze onmiddellijk naar het ziekenhuis. Daar overleed de twee maanden oude baby enkele uren later. Volgens de burgemeester van het eiland beschikt het ziekenhuis slechts over een beperkt aantal middelen. De autoriteiten gaven geen details over de oorzaak van het overlijden.

Op het Griekse eiland Lesbos kwam het zaterdag tot enkele schermutselingen tussen vluchtelingen en de politie. Enkele duizenden ontheemden wilden versperringen doorbreken om op een speciaal gecharterde boot te springen. Die boot zou hun naar de Griekse hoofdstad moeten brengen. De politie kwam echter tussenbeide en gebruikte traangas om de massa op een afstand te houden. Daarbij raakte volgens de politie een vluchteling gewond.

Nog zaterdag manifesteerden honderden migranten en vluchtelingen op Lesbos. Ze protesteerden tegen de trage procedures voor registratie om hen naar het Griekse vasteland over te brengen.