Terreurdreiging houdt vliegtuig aan de grond op Brussels Airport

Print
Terreurdreiging houdt vliegtuig aan de grond op Brussels Airport

Foto: BELGA

De veiligheidsdiensten op Brussels Airport hebben zaterdagmiddag een vliegtuig naar Egypte tegengehouden omdat er een terreurdreiging was. Een verdachte wordt ondervraagd. Het gaat om een man die al langer door de veiligheidsdiensten in het oog gehouden werd. Dat weet Het Nieuwsblad.

Een vliegtuig van Egyptair richting Caïro is kort voor vier uur niet mogen opstijgen van de veiligheidsdiensten: een man had gedreigd dat er met het vliegtuig iets zou gebeuren. Aangezien die man al een tijdje door de veiligheidsdiensten in het oog gehouden werd, is het zekere voor het onzekere genomen, en is het vliegtuig aan de grond gehouden. Aan boord zat bovendien een belangrijk Europees diplomaat, en er werd gevreesd dat hij wel eens het doelwit zou kunnen zijn van de terreuractie.

De federale politie bevestigt aan onze redactie dat het vliegtuig niet is kunnen opstijgen. ‘De vlucht MS 726 van Egypt Air van vandaag 5 september (15.55 uur) van Brussels Airport naar Caïro krijgt geen toelating om te vertrekken omwille van een bijkomend nazicht van de passagierslijst en de bagage.’

‘Gezien de onduidelijkheden rond één van de passagiers, is de vlucht uit voorzorg niet kunnen opstijgen om de bevoegde diensten toe te laten een uitgebreide en doorgedreven nazicht te doen.

Het vertrek van de vlucht hangt af van de duur van de desbetreffende controles.’