Apotheker mengt methadon in medicijn: baby in coma

Print

Een baby is door het oog van de naald gekropen na aan vergissing van een apotheker. Die vergiste zich bij het aanmaken van een medicament, en gebruikte per ongeluk methadon. Dat product krijgen heroïneverslaafden en is levensgevaarlijk voor baby’s, melden de kranten van Sudpresse en VTM Nieuws zaterdag.

De vergissing gebeurde begin augustus, maar raakte nu pas bekend. Een apotheker moest een medicijn voor een peuter bereiden. Maar daarbij vergiste hij zich van product en gebruikte niet omeprazol, een middel tegen oprispingen, maar methadon. De baby had zware ademhalingsproblemen, kreeg twee keer een hartaanval en belandde in een coma. Hoe het kindje er vandaag aan toe is, is niet bekend.

Derde keer

Volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) is het niet de eerste keer dat een apotheker zich van product vergist. Het is de derde keer in drie jaar tijd. ‘We hebben zo’n fout geregistreerd in 2013 en ook een keer in 2014’, zegt woordvoerder Ann Eeckhout van het FAGG aan de kranten van Sudpresse.