Brennauer wint voorlaatste etappe Boels Rental Ladies Tour en verstevigt leidersplaats

Print
Brennauer wint voorlaatste etappe Boels Rental Ladies Tour en verstevigt leidersplaats

Foto: Photo News

Lisa Brennauer, vrijdag al de sterkste in een tijdrit, heeft zaterdag ook de vijfde en voorlaatste etappe gewonnen in de Boels Rental Ladies Tour. Na 126,2 kilometer was de 27-jarige Duitse in Gennep de snelste in een massasprint. De Nederlandse Kirsten Wild werd tweede, Jolien D’Hoore derde.

Wielrennen op Sportwereld.be

Brennauer verstevigde met de tweede ritzege op rij haar leiderspositie en heeft nu acht seconden voor op de Nederlandse Lucinda Brand. Jolien D’Hoore is op 31 seconden zesde.

Het tempo was van bij de start heel hoog, waardoor het peloton zelfs even in twee stukken brak. Brand haalde na 35 kilometer de eerste bonificatiesprint binnen en werd zo virtueel leidster. De zusjes Demi en Thalita de Jong gingen aanvallen, maar werden snel weer terug tot de orde geroepen. Na de bevoorradingszone trokken Maria Giulia Confalonieri, Marijn de Vries, Winanda Spoor en Coryn Rivera er vanonder. Zij boekten tot maximaal 1:20 voorsprong.

Confalonieri nam na 74 kilometer de tweede bonificatiesprint voor haar rekening. De voorsprong van de kopgroep was op dat punt gezakt tot 0:45. Het viertal trok de slotronde van 14 kilometer in met een voorsprong van 0:55 op een fel uitgedund peloton. Met acht kilometer voor de boeg smolt alles samen. In de daaropvolgende massasprint was Brennauer iedereen te snel af.

Zondag valt het doek over deze Nederlandse rittenkoers. De rensters rijden dan van Bunde naar Valkenbrug over een afstand van 117,5 kilometer.