Van De Brug Af Gezien aan het kanaal in Genk

Print
Genk - Eergisteren zagen we een heel mooie theatervoorstelling in openlucht aan het kanaal in Genk, de voorstelling Van De Brug Af Gezien van het theatergezelschap De Roovers.

Echt héél goed gespeeld door een schare klasse-acteurs, met ondersteuning van enkele muzikanten die live een heel knappe soundscape/gitaarnoise soundtrack neerzetten.

Het decor van de Genkse haven was verbluffend mooi, eerst bij licht, dan bij schemering en ten slotte in het donker. Het zicht op het kanaal, de lichten, containers, loskaaien, rookpluimen,... zorgde voor een speciale sfeer, die echt goed paste bij de inhoud van het toneelstuk, een adaptatie van het beroemde stuk A View From The Bridge van de Amerikaanse schrijver Arthur Miller.

Het theaterstuk gaat over twee Italiaanse broers die hun geluk komen beproeven in Brooklyn (New York), waar ze logeren bij hun neef en trachten werk te krijgen om naar hun achtergebleven familie in Italië te sturen (eigenlijk een zeer ‘Genks’ verhaal). Maar het loopt allemaal net iets anders dan op voorhand gedacht... Van De Brug Af Gezien is puur drama, met af en toe een komische noot. Het verhaal evolueert echter van kwaad naar erger en eindigt zeer dramatisch...

Ik voelde me zowaar een beetje in Brooklyn, en werd toch wel ingenomen door de dreigende sfeer die Miller in dit theaterstuk heeft gestoken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio