WK MOUNTAINBIKE. Ferrand-Prévot schrijft geschiedenis, Van Hoovels knap tiende

Print
WK MOUNTAINBIKE. Ferrand-Prévot schrijft geschiedenis, Van Hoovels knap tiende

Foto: Photo News

De Française Pauline Ferrand-Prévot heeft zich zaterdag op het WK mountainbike in Andorra tot wereldkampioene crosscountry gekroond. Kevin Van Hoovels eindigde op een fraaie tiende plaats bij de mannen. 'Ik had eigenlijk op plaats bij de eerste twintig gehoopt', aldus Van Hoovels nadien.

De 23-jarige Ferrand-Prévot finishte solo in 1u52:44. Ze werd op het podium geflankeerd door de Russin Irina Kalentyeva (zilver op 58 seconden) en de Oekraïense Yana Belomoina (brons op 1:36).

De Française is nu regerend wereldkampioene op de weg, in het veld en op de mountainbike. Daarmee schrijft ze geschiedenis. Githa Michiels eindigde na een gemiste start op de zeventiende plaats.

Van Hoovels tiende

'Ik had echt een superdag', reageerde Van Hoovels nadien aan Sporza. 'Ik had op een plaats bij de beste 20 gehoopt, maar een tiende plaats is boven de verwachtingen.' De Belgische mountainbikers doen ook een goede zaak met het oog op de Olympische Spelen in Rio. Door de tiende plaats van Van Hoovels staat België op een negende plaats in het landenklassement, waardoor twee landgenoten mogen deelnemen aan de Spelen.