Celebs

Melanie werd gepest om zeldzame ziekte, maar is nu model

Print
Melanie werd gepest om zeldzame ziekte, maar is nu model

Foto: Instagram

Als kind werd ze gemeden of gepest om haar vreemde uiterlijk. Maar op haar 27ste is Melanie Gaydos het bewijs dat niet alleen klassieke schoonheden zich model mogen noemen.

De Amerikaanse Melanie Gaydos lijdt aan ectodermale dysplasie, een zeldzame ziekte waardoor haar poriën, tanden, nagels en botten zich niet op normale wijze vormen. Daarnaast heeft ze alopecia, een ziekte waardoor ze geen haar heeft, en is ze gedeeltelijk blind omdat haar wimpers naar binnen groeiden en haar hoornvlies beschadigden toen ze nog een kind was.

Als kind werd ze gepest of gemeden omdat ze er anders uitzag. Maar toen een vriendje haar aanraadde om te reageren om een advertentie voor 'modellen met een uniek uiterlijk', vond de kunststudente dat niet eens zo vreemd. 'Ik ben altijd gefascineerd geweest door 'larger than life'-dingen. Ik wilde op een billboard of in een film op groot scherm te zien zijn'.

Hoewel ze het eng vond om haar foto te laten nemen, zorgde haar reactie op de advertentie wel voor een rol in de clip van de Duitse band Rammstein, waarvoor ze samenwerkte met de bekende Spaanse fotograaf Eugenio Recuenco. Hij zou haar later nog vragen als model en ook fotografen Christian Martin Weiss en Scott Irvine wilden al met haar werken. Zangeres Miley Cyrus uitte zich als fan. 

 

Ph. Paulina Teter, styled by @setk15_ #rozmowywtoku #melaniegaydos #krakow #polandtv

A photo posted by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on

Een jaar geleden was Melanie te zien in de Amerikaanse realitysoap 'The Doctors', waarin ze gevolgd werd toen ze tandimplantaten kreeg. Nauwelijks een jaar later heeft ze die weer laten weghalen omdat ze zich comfortabeler voelde zonder. 'Misschien vinden andere mensen dat ik niet compleet ben, maar dat vinden ze ook alleen maar omdat zij wel tanden hebben en zich niet kunnen voorstellen wat het zonder moet zijn'. 

Haar opdrachten als model hebben Melanie meer zelfvertrouwen gegeven. 'Ik draag geen pruiken meer en ik begon als model. Dit proces heeft me geholpen om zelfverzekerder, sterker en gelukkiger te zijn met wie ik ben'. Al blijft ze het soms ook een moeizaam proces vinden. 'Er zijn gewoon niet genoeg mensen die 'anders' zijn en vechten voor een bepaalde positie'. 

 

Ph. @christianmartinweiss #melaniegaydos #christianmartinweiss

A photo posted by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on

Xoxo, thank you so much Julio and @ninaathanasiou <3 Love my new #sueco #leatherware #xoxo #dankeschon #berlinfashionweek

A photo posted by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on

@eugeniorecuenco_oficial #throwback #princessthings #rammstein #meinherzbrennt #melaniegaydos

A photo posted by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on

Niet te missen