Seniorenvereniging Anders Jong organiseert Nationale Wandeldag

Print
Bocholt - De nationale wandeldag van Fedos (federatie van onafhankelijke personen) vond dit jaar plaats in Kaulille.

Anders Jong Bocholt is een volledig neutrale en onafhankelijke seniorenvereniging, met als doelstelling 55-plussers op een zinnige en aangename manier samenbrengen.
Wij verwelkomden die dag een viertal autocars met een tweehonderdtal senioren uit alle Vlaamse provincies op koffie en gebak om hen daarna een flinke wandeling naar keuze aan te bieden, begeleid door onze eigen leden: een korte wandeling met bezoek aan de Sevensmolen waar we verwelkomd werden door drie molenaars met alle nodige uitleg over de geschiedenis, de werking en functie van de molen; ofwel koos men voor de bosrijke Bosschelwandeling of de 4.000 of 10.000 stappen wandeling, eveneens door de bossen en onze Kempische heide. Men kon ook opteren voor de langere wandeling naar het Bosleerpad samen met een gids van Natuurpunt Bocholt maar het meest succes had de wandeling naar de Alpaca-boerderij, waar de eigenaar ons doorheen zijn bedrijf loodste en zijn schattige dieren aan ons voorstelde.
Aanpalend aan deze boerderij konden we ook nog de prachtige beeldentuin van Vaesen bewonderen. Een lekkere kom soep met broodjes 's middags en de namiddagwandelingen konden beginnen. Omstreeks half vijf eindigden we met een kop koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

Het werd een zeer aangename en uiterst geslaagde vriendschap dag die we ons nog heel lang zullen herinneren. Met oprechte dank aan de vele helpende handen die deze dag hebben doen slagen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio