30 gewonden bij kussengevecht in militaire academie van West Point

Print
30 gewonden bij kussengevecht in militaire academie van West Point

Dertig leerlingen van het eerste jaar van West Point, de meest prestigieuze militaire academie in de Verenigde Staten, zijn gewond geraakt bij het traditionele kussengevecht aan het einde van hun zware zomertraining. Dat meldt de krant The New York Times.

Meerdere kadetten verstopten harde voorwerpen in hun kussens, waardoor talrijke leerlingen gewond raakten. Volgens de directie hadden 24 kadetten een hersenschudding, had één leerling een been gebroken en waren er verschillende ontwrichte schouders.

Het kussengevecht, dat plaatsvond op 20 augustus, wordt al meer dan een eeuw gebruikt om het einde van de zeer zware training in de zomer te vieren. Volgens The New York Times besloten enkele kadetten echter om hun helm mee in hun kussensloop te steken. In een YouTube-video is te zien hoe de kadetten elkaar met veel kracht te lijf gaan.

Op Twitter stonden foto’s van de gewonde studenten:

West Point is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de verwondingen. Door een gebrek aan bewijs zijn er tot nu toe geen disciplinerende maatregelen genomen. De directie liet wel al weten dat ze de kussengevechttraditie wil behouden.

Het gevecht werd in 2013 al eens geannuleerd, omdat een leerling een jaar eerder een metalen koffertje in zijn kussensloop had gestoken. In 2014 vond het gevecht weer gewoon plaats.