Nieuw: aperitiefconcerten in Clarenhof

Print
Nieuw: aperitiefconcerten in Clarenhof

Foto: Thomas Vossen

Hasselt - Vanaf zondag 20 september komt er in Hasselt een nieuw initiatief met licht klassieke concerten voor alle muziekliefhebbers in de kapel van het oud Clarissenklooster in Hasselt.

De prachtig gerestaureerde kapel is een ideale locatie voor kleine en grotere ensembles. Het is een nieuw project in Hasselt zowel voor de bewoners van het Clarenhof, als voor alle andere muziekliefhebbers, die hun zondag met een mooi semi-klassiek concert wilen beginnen.
Wij willen zowel professionele muzikanten als studenten van het conservatorium en koren een kans geven daar op te treden.
Het eerste concert is op 20 september om 10u30 en wordt verzorgd door Het Hasselts Strijkkwartet. Dit gelegenheidskwartet werd in 2006 gevormd dankzij de inzet en het enthousiasme van muzikanten uit het Hasselts Symfonieorkest. Met wisselende bezettingen verzorgde het kwartet reeds talloze kamerconcerten en luisterde het verschillende recepties op. De muzikanten zijn : Bram Bonné (viool), Lore Willems (viool), Daniël ten Haaf (altviool) en Joachim Jamaer (violoncello). Zondag 20 september spelen zij bekend werk van o.a. Mozart, Bach, Fauré, Delibes, Purcell en Benjamin Britten. Voor en tijdens de pauze zijn aperitiefdranken te verkrijgen tegen schappelijke prijzen.Bij gelegenheid zullen er ook gedichten en woordkunst aan toegevoegd worden. Bedoeling is maandelijks een concert te organiseren.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio