Beauty

Deze make-upvideo gaat niet over lippenstift

Print
We kennen allemaal de make-upfilmpjes waarin doorgaans mooie jonge vrouwen uitleggen hoe je de perfecte eyeliner of lippenstift aanbrengt. Maar de beautytips van Reshma Quereshi (18) zijn van een heel andere orde.

Reshma werd in mei 2014 verminkt door de echtgenoot waarmee haar zus niet langer een goede relatie had. Hij gooide zwavelzuur in haar gezicht toen ze met haar zus over straat liep in Allahabad in Indië. Haar gezicht is zwaar gehandicapt en ze verloor haar linkeroog. 'Ik was nog maar zeventien toen en vandaag lopen de aanvallers gewoon vrij rond, terwijl ik nauwelijks een gezicht heb', zegt ze.

Voor de organisatie 'Make Love Not Scars', die ijvert om de verkoop van zwavelzuur te verbieden, nam ze een reeks make-upfilmpjes op waarin ze haar zwaar toegetakelde gezicht laat zien. Dit filmpje over hoe je lippenstift aanbrengt, sluit ze af met de tip waar je de lippenstift kan kopen. 'Hij is gemakkelijk te vinden in de supermarkt, net zoals zwavelzuur'.

Volgens de organisatie Acid Survivors Trust International vinden elk jaar ongeveer 1.000 aanvallen met zwavelzuur plaats in India en zijn negentig procent van de slachtoffers vrouwen.

Wie de petitie van 'Make Love Not Scars' wil tekenen, kan dat hier doen.

Niet te missen