Man vraagt vriendin ten huwelijk op Google Street View

Print
Man vraagt vriendin ten huwelijk op Google Street View

Foto: Google Street View

Iedereen ter wereld kan simpelweg via Google Street View zien hoe Antwerpenaar Alexander Siera in de tuin van zijn chateau in Frankrijk zijn vriendin ten huwelijk vraagt. Wat u niet kunt zien: vrijdag zei ze ja.

Alexander Siera (47) en Caroline Picqueur (40) zijn tien jaar samen en hebben twee kinderen, Arnaud (3) en Florence (7). Van september tot mei woont het gezin in Kapellen en van juni tot augustus ontvangt het gasten in de luxueuzechambres d’hôtes van hun kasteel ‘Château Valcreuse’ in La Roche-Posay, in de Franse regio Poitou-Charentes. Misschien kent u Alexander en Caroline nog van het VTM-programma Met Vier in Bed, waar ze vorig jaar aan deelnamen.

'We hebben allebei een nogal turbulent leven gehad', zegt Alexander. 'Caroline verloor haar beide ouders, mijn vader overleed toen ik negentien was. Trouwen is niet aan mij besteed, dacht ik altijd. Maar intussen vormen we een mooi gezinnetje en de ‘sociale druk’ werd groot om Caroline een aanzoek te doen. (lacht)'

Geen wazig gezicht

'Ik ben nogal creatief en was al een tijd op zoek naar een originele manier. Google Street View (optie Business View, red.) zou foto’s komen maken om het kasteel via Google nog beter te tonen. Dat zette mij aan het denken.' Alexander betaalde 1.300 euro voor een hele reeks panoramafoto’s, 360 graden in en rond het kasteel.