Oplichter slaat weer toe terwijl onderzoek nog aan de gang is

Print
Oplichter slaat weer toe terwijl onderzoek nog aan de gang is

Foto: Mia Uydens

Een borgsom van 75.000 euro en een verbod om het land te verlaten. Onder die voorwaarden wilde de raadkamer in Turnhout vrijdag een Kempense makelaar vrijlaten tegen wie al een onderzoek loopt voor het oplichten van honderden beleggers. Door het beroep van het parket blijft hij in de cel.

Beleggingsmakelaar Dirk D.G. (41), die vroeger in Oud-Turnhout woonde, werd vrijdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. De man zou na zijn vrijlating in juli 2011 nieuwe, soortgelijke feiten hebben gepleegd. Hij wordt verdacht van oplichting en witwaspraktijken.

Al in januari 2011 was het gerecht in Turnhout een onderzoek gestart tegen een makelaarskantoor in Viersel (Zandhoven) dat in handen was van Dirk D.G. en zijn zakenpartner uit Retie.

Het duo wist honderden beleggers te overtuigen om te investeren in hun product ‘Orelius Golden Invest - Elite Gold’. De beleggers raakten overtuigd na het bezoek aan een kopermijn in Afrika.

Er is sprake van een totaalbedrag van 73 miljoen euro. Bij het gerecht in Turnhout spreken ze van een mammoetdossier. Het onderzoek loopt op zijn laatste benen.

Opmerkelijk is dat Dirk D.G. begin deze week opnieuw van zijn vrijheid is beroofd. Hij ontkent de nieuwe aantijgingen met klem. De raadkamer besliste hem vrij te laten onder voorwaarden. Door het beroep van het parket moet de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen binnen de veertien dagen de knoop doorhakken.