Zon breekt vanaf dinsdag weer door

Print
Zon breekt vanaf dinsdag weer door

Foto: JG

De komende dagen blijft het nog bewolkt met af en toe een bui, maar vanaf dinsdag zou het opnieuw droog moeten blijven en zou het kwik naar 20 graden en meer stijgen.

Zaterdagnamiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd enkele buien. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit het westen tot het noordwesten. De maxima gaan van 11 graden in de Ardennen tot ongeveer 15 graden elders.

Zaterdagavond en -nacht komen plaatselijk buien voor afgewisseld door enkele opklaringen. De minima bedragen 5 graden in de Hoge Venen en 8 tot 11 graden in de andere streken.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele lichte buitjes. ‘s Avonds wordt het betrokken en regenachtig vanuit het noordwesten. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het westen tot het noordwesten. De maxima schommelen tussen 10 graden in Hoog-België en zowat 15 graden in de andere regio’s.

Maandag wordt nog veel bewolking verwacht met soms nog wat lichte regen bij ongeveer 16 graden. Van dinsdag tot en met vrijdag zou het dan droog blijven met geleidelijk meer zon. De middagtemperatuur zou oplopen naar ongeveer 23 graden in de tweede helft van de week.