Vier mensenmokkelaars aangeklaagd na dood Aylan

Print
Vier mensenmokkelaars aangeklaagd na dood Aylan

Aylan werd vrijdag samen met zijn broertje en moeder begraven in het Syrische Kobane. Foto: AP

Het Turkse gerecht heeft vier vermoedelijke mensensmokkelaars in voorarrest gesteld na het scheepvaartongeval waarbij twaalf migranten om het leven kwamen. Een van de slachtoffers was Aylan, het driejarig jongetje dat dood aanspoelde op een Turks strand en waarvan foto’s de wereld rondgingen. Dat melden de lokale media.

De vier verdachten hebben de Syrische nationaliteit. Ze werden door de rechter in de Turkse badplaats Bodrum formeel aangeklaagd voor doodslag en ‘smokkel van immigranten’. Daarna werden ze in de gevangenis opgesloten.

In de nacht van dinsdag op woensdag waren twaalf Syrische vluchtelingen om het leven gekomen nadat ze schipbreuk hadden geleden voor de kust van Bodrum. De slachtoffers waren toen op weg naar het Griekse eiland Kos.

Een van de slachtoffers van de schipbreuk was de driejarige Aylan. De foto’s van het Syrische jongetje, dat dood aanspoelde op een Turks strand, gingen de wereld rond en zorgden in heel Europa voor verontwaardiging.

Aylan werd vrijdag samen met zijn vijfjarige broer Ghaleb en zijn moeder Rihanna begraven in de Koerdische stad Kobane, in het noorden van Syrië.