Ford Genk

Ford doet paradepaardje van perserij van de hand

Print
Ford doet paradepaardje van perserij van de hand

Foto: LD

Genk -

Weer is een belangrijke stap gezet in de ontmanteling van wat ooit de fabriek van Ford Genk geweest is. De koetswerkafdeling van de autofabriek komt in handen van de Amerikaanse groep Hilco Global. Daarbij ook de Jumbo-persen, jarenlang het paradepaardje van de koetswerkafdeling van de fabriek.

De ontmanteling van de fabriek van Ford Genk nadert met rasse schreden haar einde. De voorbije maanden werd hal na hal ontruimd en werden de machines die opnieuw gebruikt kunnen worden naar andere fabrieken verhuisd. Het grootste deel van wat er zich nu nog in de fabriek bevindt, zal tot schroot worden verwerkt. Tegen het einde van het jaar zou het karwei er moeten opzitten. Dan wordt de Vlaamse overheid eigenaar van de site. Momenteel zijn nog zo’n 170 mensen actief in de voormalige autofabriek. Zij zijn belast met de ontmanteling.

Ook de koetswerkafdeling komt aan de beurt. Decennialang garant voor de verankering van Ford in Genk, komt de persafdeling van Ford Genk nu in handen van de Amerikaanse groep Hilco Global. Hilco Global zal de persmachines ofwel integraal verkopen, ofwel in onderdelen van de hand doen. Daarbij ook de Jumbo-persen, jarenlang het paradepaardje van Ford Genk.

Lees dit weekend meer in Het Belang van Limburg.