Engelse tweedeklasser Reading haalt Ola John en Matej Vydra (ex-Club Brugge)

Print
Engelse tweedeklasser Reading haalt Ola John en Matej Vydra (ex-Club Brugge)

Foto: AFP

Reading heeft zich versterkt met de aanvallers Ola John en Matej Vydra (ex-Club Brugge), zo maakte de Engelse tweedeklasser dinsdag bekend. Beiden worden voor één seizoen gehuurd.

De 23-jarige Nederlander John wordt gehuurd van Benfica. In 2012 verliet hij FC Twente voor de topclub uit Lissabon. Benfica leende de aanvaller in het begin van het vorige kalenderjaar uit aan Hamburger SV. John speelde één interland voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal liet hem op 6 februari 2013 debuteren tijdens een oefeninterland met Italië.

De Tsjechische spits Matej Vydra, ook 23 jaar oud, was begin juli nog één van de zomertransfers van eersteklasser Watford. In 2010 haalde het Italiaanse Udinese hem weg uit zijn thuisland, maar daar brak hij niet door. Ook een uitleenbeurt aan Club Brugge was geen succes. Nadien huurden Watford (2012-2013), West Bromwich Albion (2013-2014) en opnieuw Watford (2014-2015) hem. Bij die laatste maakte Vydra indruk, wat hem een definitieve transfer opleverde naar de ‘Hornets’. Omdat hij meteen uitgeleend wordt aan Reading, moet de 14-voudige Tsjechische international dan toch niet de concurrentie aangaan met Obbi Oulare. Die verliet dinsdag Club Brugge voor Watford, waar de belofte-international voor vijf seizoenen tekende.