Man United vliegt Real in de haren over mislukte transfer De Gea: ‘Zij waren het die te laat waren’

Print
Man United vliegt Real in de haren over mislukte transfer De Gea: ‘Zij waren het die te laat waren’

David De Gea kwam dinsdag aan bij de Spaanse nationale ploeg. Foto: REUTERS

Manchester United, dinsdag door Real Madrid beschuldigd van het mislukken van de transfer van doelman David De Gea naar de Madrilenen, heeft op zijn website verklaard dat het ‘gepast en efficiënt’ gehandeld heeft en de nodige documenten voor de overgang van de Spanjaard op tijd heeft overgemaakt.

Real Madrid publiceerde dinsdag een uitgebreide tijdslijn van de gebeurtenissen van maandag. Er rees een probleem bij de aan de overgang van De Gea gelieerde transfer van de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas, van Real Madrid naar Manchester United. Pas zeven minuten voor middernacht bereikte Manchester United een akkoord met de zaakwaarnemers van Navas. Volgens Real Madrid voerden de Engelsen vervolgens om exact middernacht de transfer van De Gea in het systeem van de FIFA in, maar niet die van Navas. Real probeerde nadien alsnog om de transfer af te ronden, maar het was al te laat. ‘We hebben alles gedaan om de transfers te laten slagen’, aldus de Koninklijke.

‘Het feit dat Manchester United de documenten voor De Gea op tijd indiende, wordt erkend door de Engelse Voetbalbond (FA)’, zo stelt Manchester United op zijn website. De deals van De Gea en Navas konden volgens United niet doorgaan omdat Real Madrid de documenten betreffende De Gea niet op tijd heeft overgemaakt aan het TMS-platform en de Spaanse Liga. De Engelse club herinnert er ook aan dat het De Gea liever niet wou verkopen en dat er pas maandagmiddag een bod binnenkwam voor de speler.

‘De club is verheugd dat één van de favoriete spelers van de supporters en de tweevoudige Clubspeler van het Jaar bij Manchester United blijft’, zo klinkt het verder op de website van de ‘Red Devils’.

De 24-jarige De Gea werd al weken in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en Louis van Gaal hield de doelman van de Spaanse nationale elf wegens de transferperikelen de laatste weken zelfs al buiten de selectie van United. Na weken van speculatie bereikten United en Real maandagavond dan toch een akkoord over de overgang van de doelman, maar dat bleek dus te laat.