Ouderraad zorgt voor een mooie start in het Opwermerke

Print

Werm

Hoeselt - In basisschool Het Opwermerke heeft de ouderraad meer dan de handen uit de mouwen gestoken. Zo konden de leerlingen op de eerste schooldag terecht in een opgefriste schoolomgeving.

De zeer actieve ouderraad, het Verwermerke geheten, timmert al jaren aan de weg om de leerkrachten en schoolleiding te ondersteunen. Ze zijn zeer betrokken bezig met de werking van de school en staan altijd paraat om de handen uit de mouwen te steken.
Dit jaar was dat niet anders. In een werkweekend werd er op zolder een vloer gelegd om later een bergruimte te kunnen inrichten. De schoolomgeving werd grondig aangepakt: onkruid gewied, vloerspellen werden geschilderd, schoolhek hersteld, speelplaatsen geborsteld, afval opgeruimd en de voortuin van de lagere school onderging een ware metamorfose. Papa Sacha Houben ruimde de oude beplanting helemaal op. Deze werd vervangen door een modern perk met sierkeien en enkele zitbanken. Dank aan het gemeentebestuur voor het ter beschikking stellen van de materialen en de banken. Zo is vanaf nu de voorkant van de lagere school ook een ontmoetingsruimte.
Op 1 september mochten de leerlingen van de lagere school als sterren schitteren op de rode loper. Ze werden als VIP verwelkomd door de leerkrachten en mochten de eerste dag vullen met enkele leuke spelletjes en een koekje om daarna echt het schooljaar en de klas in te stappen. De ouders, waarvan sommigen de krop in de keel hadden (want kleine kinderen worden snel groot), kregen een kopje troost (koffie) aangeboden door de ouderraad.
In Werm slagen ouders, directie, leerkrachten en kinderen erin om samen de schouders te zetten onder hun schoolproject. Het belooft alvast een fijn schooljaar te worden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio