Vadis Odjidja heeft (voor even) een nieuwe club

Print
Vadis Odjidja heeft (voor even) een nieuwe club

Ex-Club Brugge-speler Vadis Odjidja zal komende maand uitkomen voor de Engelse tweedeklasser Rotherham. Dat maakte zijn club Norwich City zopas bekend. Het is de bedoeling dat Vadis bij Rotherham speeltijd en vertrouwen opdoet alvorens terug te keren naar Norwich.

De in Gent geboren Odjidja is een jeugdproduct van AA Gent (1994-1999) en RSC Anderlecht, waar hij in 2006 in het eerste elftal debuteerde. In januari 2008 verkaste hij naar het Duitse Hamburg, waar Club Brugge hem een jaar later wegplukte. In augustus van vorig jaar trok de nu 26-jarige Odjidja, die drie caps verzamelde bij de Rode Duivels, naar Norwich City. Daar kwam hij wegens blessureleed echter nauwelijks aan speelminuten. Daar moet bij Rotherham United verandering in komen.

'Vadis is een talent en een speler waarmee we graag willen werken, hij is tevens een Belgische international', zo klinkt het bij Steve Evans, coach van Rotherham United. 'In de Capital One Cup-wedstrijd die we vorige week tegen Norwich City afwerkten, was hij veruit de beste speler. Onze supporters die er die avond bij waren, zullen zich zijn beweeglijkheid, snelheid, kracht en techniek herinneren.'