Vermoorde Silvio Aquino donderdag begraven in Eisden-Tuinwijk

Print
Vermoorde Silvio Aquino donderdag begraven in Eisden-Tuinwijk
Maasmechelen -

De begrafenis van de doodgeschoten Silvio Aquino uit Maasmechelen vindt donderdag 3 september om 10.30 uur plaats in de Sint-Barbarakerk, de mijnkathedraal, in Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen). De begroeting in het funerarium is woensdagavond vanaf 19 uur. De 41-jarige Silvio, die met twee broers en een 35-tal andere beklaagden terechtstond in een grootschalige drugsproces in Hasselt, werd vorige donderdag in de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek klemgereden en nadien doodgeschoten.

De vader van twee kinderen was met zijn vrouw in Opglabbeek op familiebezoek geweest. Op de terugweg richting Maasmechelen werd hij door meerdere onbekenden klemgereden. De vrouw kreeg enkele klappen en kon wegvluchten. In de Akkerstraat kon ze aan een woning voor hulp aanbellen. Voor haar echtgenoot Silvio kon echter geen hulp meer baten.

Ruim drie kwartier later werd op de pechstrook van de autosnelweg A73 in het Nederlands-Limburgse Roermond een man dood aangetroffen. Politie en gerecht brachten deze overleden man in verband met de moord op Silvio Aquino. Toen ambulanciers stopten om de man op de pechstrook in Roermond de eerste zorgen toe te dienen, sprongen drie mannen in een beige Jaguar en reden weg. Diezelfde Jaguar zou ook in Opglabbeek zijn opgemerkt. In het groot drugsproces, dat maandag in Hasselt terug start, stond Silvio met broers Antonio en Mario terecht voor de smokkel van 2,4 ton cocaïne vanuit Latijns-Amerika.

(belga)