Nieuw speelplein met speeltoestel in BSGO De Eik

Print
Nieuw speelplein met speeltoestel in BSGO De Eik

Foto: Ine Smolders

Wellen - In BSGO De Eik vinden ze het welbevinden van de leerlingen erg belangrijk. Kinderen die zich goed voelen op school presteren ook beter. De afgelopen jaren werden daarom reeds verschillende acties ondernomen. Een van deze acties is het kindvriendelijk maken van onze speelplaatsen.

Op maandag 31 augustus werd er een nieuw speelplein met een geweldig knap speeltoestel geopend in BSGO De Eik in Wellen. Op de opening werden alle kleuters met hun ouders uitgenodigd. Na een speech van de voorzitter van het oudercomité en de directeur mocht de burgemeester van Wellen het lint openknippen. Daarna was het aan de kinderen. Ze trokken de verpakking rond het speeltoestel los en begonnen meteen met lachende gezichtjes te klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Voor de volwassenen werd er aansluitend nog een kleine receptie voorzien.
De kleuterspeelplaats werd in de afgelopen schooljaren al verbeterd met een fietsparcours, leuke grond- en wandtekeningen, een huisje, een speelboot en wat kruip- en glijmateriaal. Deze zomer werd er dus op de speelplaats een speelplein met een speeltoestel aangelegd. Dit gebeurde dankzij financiële bijdrages van het oudercomité en de vriendenkring van de school.
De aanleg van het speelplein moet bijdragen aan meer spelplezier voor de kleuters. Zo kunnen ze fijn spelen en hebben ze minder tijd voor ruzie. Tijdens de speeltijden kunnen ze zich volop uitleven en daarna weer veel bijleren in de klas.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio