Titelverdediger Mels strandt in halve finales sprintafvalling

Print
Titelverdediger Mels strandt in halve finales sprintafvalling

Foto: NDM

Fabrice Mels zal zichzelf niet opvolgen als wereldkampioen in het onderdeel eliminator of sprintafvalling. Tijdens het WK mountainbike in Andorra sneuvelde hij in de halve finales.

In het onderdeel sprintafvalling moeten telkens vier renners tegen elkaar sprinten. Mels zette de snelste tijd neer in de kwalificaties, won de achtste en kwartfinale, maar het liep fout in zijn halve finale. Die begon met een valse start en werd dus hervat.

Mels startte niet snel genoeg en moest achtervolgen. Finaal leek hij nog op weg naar de tweede plaats, goed voor een ticket in de finale. Maar Mels werd uiteindelijk in de sprint op de meet geklopt en moest daardoor vrede nemen met de kleine finale.

Daarin werd hij derde en dus eindigt hij op de zevende stek, een tegenvaller voor de Oost-Vlaming die zich vorig jaar tot wereldkampioen kroonde.

Het goud ging naar de Oostenrijker Daniel Federspiel en het zilver was voor de Nieuw-Zeelander Samuel Gaze. De Duitser Simon Gegenheimer pakte het brons.

Bij de vrouwen veroverde de Zwitsere Linda Indergand het goud. De Noorse Ingrid Boe Jacobsen veroverde de zilveren medaille. Het podium werd vervolledigd door de Zwitsere Kathrin Stirnemann, vorig jaar goed voor goud.