Man verdient 210.000 euro als chauffeur van piepjonge prostituees

Print
Man verdient 210.000 euro als chauffeur van piepjonge prostituees

Themabeeld. Foto: ss

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag een 54-jarige man uit Bertem veroordeeld tot een jaar cel met uitstel wegens het aanzetten tot ontucht. Hij trad op als tussenpersoon en chauffeur in een netwerk van prostituees.

De escortemeisjes waren piepjong: een van hen was zelfs maar 13 jaar oud. De pendeldienst bracht de onderhoudsman bij het Universitair Ziekenhuis in Leuven een niet onaardige bijverdienste op: 201.000 euro om precies te zijn.

Roger V.G., die ook een bedrijfje in landschapsverzorging heeft, leerde via chatsessies jonge meisjes kennen die hij aanzette tot ontucht. Hij pikte hen op aan een station en bracht hen naar klanten in de regio rond Leuven. Elke rit bracht 400 euro op.

Hij deed dat tussen december 2006 en oktober 2010 minstens zes keer per maand. V.G. speelde niet alleen chauffeur. Volgens de rechter 'trad hij actief op als tussenpersoon tussen de meisjes en potentiële klanten'. Uit zijn gsm-verkeer bleek dat hij een dertigtal contacten onderhield: naast meerderjarigen ook meisjes van 16 jaar en jonger. Twee meisjes werden gevonden en verhoord.

De man zei dat hij handelde uit financiële problemen. De rechter wees erop dat prostitutie in ons land niet strafbaar is maar anderen aanzetten tot ontucht wél, met minderjarigheid als verzwarende omstandigheid. V.G. kreeg ook een boete van 30.000 euro en werd voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. De rechter ging niet in op de vraag tot verbeurdverklaring van het vermogensvoordeel.