Joleon Lescott verhuist naar Aston Villa

Print
Joleon Lescott verhuist naar Aston Villa

Foto: Photo News

De Engelse verdediger Joleon Lescott (33) ruilt West Bromwich Albion in voor Aston Villa en tekende voor twee seizoenen in Villa Park. Dat bevestigden beide clubs dinsdag.

Aston Villa-manager Tim Sherwood was opgetogen met de komst van Lescott. ‘Hij is een speler met enorm veel ervaring in de Premier League. Hij kan ons jonge team op vele gebieden van dienst zijn.’

Lescott was jarenlang de vaste partner van Vincent Kompany in de defensie van Manchester City. Tussen 2009 en 2014 verdedigde hij 160 keer de kleuren van de ‘Citizens’ en veroverde hij twee landstitels en een FA Cup. Manchester City legde destijds 27,5 miljoen euro op tafel om het jeugdproduct van Wolverhampton Wanderers weg te plukken bij Everton. Vorig seizoen liet City Lescott transfervrij vertrekken naar West Bromwich Albion, waar hij nu wordt opgepikt door Aston Villa.

Sinds oktober 2007 speelde de verdediger ook 26 interlands voor Engeland, waarin hij één keer scoorde. Hij was een vaste basisspeler op het EK van 2012, waar hij met Engeland de kwartfinales bereikte.