Standard moet 1.000 euro boete betalen wegens wangedrag supporters

Print
Standard moet 1.000 euro boete betalen wegens wangedrag supporters

Foto: Photo News

Standard Luik moet een boete betalen van 1.000 euro omdat zijn supporters zich twee weken geleden tijdens de wedstrijd op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League op het veld van Moeskroen-Peruwelz (1-1) misdroegen. Dat besliste de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag.

Tijdens de Waalse derby tussen RMP en Standard Luik staken de bezoekende supporters rookbommetjes af om de 0-1 van Anthony Knockaert (23.) te vieren. Enkele van de bommetjes werden op het terrein gegooid, waardoor scheidsrechter Nicolas Laforge de wedstrijd gedurende vier minuten stil moest leggen.

Het parket van de KBVB vroeg een boete van 1.000 euro, maar Standard vocht dat aan omdat de gebruikelijke geldstraf voor dergelijke overtredingen 200 euro bedraagt. De Geschillencommissie oordeelde dat het niet de eerste keer is dat de supporters van Standard zich misdroegen en gaat op basis van dat argument akkoord met de voorgestelde boete van 1.000 euro.

De Luikenaars dienden mogelijk ook een wedstrijd zonder supporters te spelen na een straf met een jaar uitstel die de club kreeg op 10 februari 2015. Na het incident met de tifo van Defour moest Standard één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel spelen en een boete van 5.000 euro betalen. De Geschillencommissie vond het spandoekincident echter van een andere orde dan het gooien van vuurpijlen en legt de straf met uitstel niet op.

Lees meer over Standard Luik