Chelsea trekt verdediger van Nantes aan

Print
Chelsea trekt verdediger van Nantes aan

Foto: BELGAIMAGE

Chelsea heeft dinsdag nog een verdediger aangetrokken. De Senegalees Papy Djilobodji (26) komt over van FC Nantes en tekende voor vier seizoenen. Dat bevestigden beide clubs.

‘Ik ben heel blij om voor een grote club als Chelsea te tekenen’, reageerde Djilobodji op de website van de ‘Blues’. ‘Ik ga mijn best doen om het team aan prijzen te helpen. Ik wil de club bedanken voor deze kans.’

Djilobodji kwam in oktober 2009 in Frankrijk aanwaaien. Hij speelde drie maanden bij vierdeklasser US Sénart-Moissy vooraleer tweedeklasser FC Nantes 500.000 euro voor hem neerlegde. De Senegalese verdediger werd snel een vaste waarde bij Nantes in de Ligue 2 en in 2013 hielp hij mee de promotie naar de Ligue 1 bewerkstelligen. Ook op het hoogste niveau bleef Djilobodji een vaste waarde. In zes seizoenen bij FC Nantes speelde de verdediger uiteindelijk 183 wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde.

Zijn ontwikkeling was ook toenmalig bondscoach van Senegal, Alain Giresse, niet ontgaan. Hij nam hem in 2013 voor het eerst op in de selectie van het nationaal team. Djilobodji speelde intussen al 12 interlands voor Senegal. Hij is er ploegmaat van onder meer Kara Mbodji (Anderlecht) en Cheikhou Kouyaté (West Ham).