Polen trekt met Kwiatkowski en Majka naar Richmond

Print
Polen trekt met Kwiatkowski en Majka naar Richmond

Foto: Photo News

De Poolse wielerbond heeft dinsdag haar selectie voor het WK in het Amerikaanse Richmond (20-27 september) bekendgemaakt. Bondscoach Piotr Wadecki (ex-Lotto) selecteerde zes renners. Regerend wereldkampioen Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step) en Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) zijn de kopmannen.

Michal Kwiatkowski kan in Richmond de eerste renner sinds Paolo Bettini in 2007 worden die zijn wereldtitel op de weg verlengd. De renner van Etixx-Quick Step zal in de Verenigde Staten Rafal Majka naast zich krijgen als kopman. De drievoudig ritwinnaar in de Tour was er vorig jaar in Ponferrada niet bij, maar zal nu wel de Poolse kleuren verdedigen.

Kwiatkowski en Majka krijgen met Michal Golas (Etixx-Quick Step) en Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) elk een ploegmaat mee. Nationaal kampioen Tomasz Marczynski (Torku Sekerspor) en Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) vervolledigen de Poolse selectie. De tijdrit zal gereden worden door Maciej Bodnar en Martin Bialoblocki (One Pro Cycling), die verrassend de tijdrit won in de Ronde van Polen.

Polen mag dit jaar slechts zes renners afvaardigen op het WK wielrennen. Dat waren er vorig jaar nog negen. Belgisch bondscoach Carlo Bomans zal zijn selectie voor de wegwedstrijden op maandag 7 september bekendmaken.