Interieur

Zeven nieuwe trends voor in de keuken

Print
Zeven nieuwe trends voor in de keuken
Is je keuken aan een opknapbeurt toe, maar weet je nog niet welke stijl je voorkeur geniet? Dit zijn de trends van het moment op een rij, ter inspiratie.

Kleurrijke comeback
De strakke witte keuken kan nog steeds, maar een beetje meer kleur kan ook geen kwaad. Denk aan petroleumblauw, mosterdgeel of olijfgroen voor een bruisende plek om te koken.


Beeld: Interieur Devlieger

De industriële keuken met rustieke toets
Clean, strak en heel steriel: de keuken mag vandaag net iets meer leven uitstralen. Mix industriële elementen uit inox met hout voor een warm en gezellig effect.


Beeld: Ikea

De vrolijke tegel
Kleur in de keuken is weer hip, maar dat hoeft niet noodzakelijk op de muur te komen. Het accent kan ook op de vloer liggen in de vorm van een tegel met leuke print of in een opvallende tint.


Beeld: z-tiles

De open keuken 2.0
In de jaren 90 bedoelde men met een open keuken dat de ruimte sfeervol in de woonkamer werd geïntegreerd. Anno 2015 mag je het echt heel letterlijk opvatten. Keukenkasten zijn als het ware niet meer nodig: enkele rekjes die tonen welke borden en kopjes je in huis hebt, is hip. Het nadeel: afstoffen neemt meer tijd in beslag. Het voordeel: het geeft je meer ruimtegevoel.


Beeld: Ikea

Mix van stijlen
Kan je niet kiezen welke kastjes je wil? Weet je niet welk materiaal je moet kiezen voor het aanrecht? En word je helemaal radeloos als je een wasbak moet kiezen? Vandaag mag je alles gewoon combineren tot je een creatieve ruimte bekomt met een hoog Pinterest-gehalte.


Beeld: Pinterest / Smittenstudioonline

Strak met luxueus accent
Wil je een strakke keuken, dan maakt de nieuwste trend binnen het genre deze nog iets stijlvoller. Kies voor goudkleurige accenten of werk af met marmer voor meer allure.


Beeld: Neolith

Textuur
Of het nu houtsoorten, tegels of zelfs bakstenen zijn: textuur is enorm populair in de hedendaagse keuken.


Beeld: lmwenkeukens

Niet te missen