Genk stelt Spaanse middenvelder voor: ‘We hebben al een nickname’ (video)

Print

In de Cristal Arena heeft Racing Genk dinsdagmiddag Alejandro Pozuelo voorgesteld. Genk heeft tot de laatste dag van de transfermarkt gewacht om Alejandro Pozuelo over te nemen van het Spaanse Rayo Vallecano. “De stijl van Genk beviel mij onmiddellijk”, vertelt hij.

Lees ook:
- Spaanse middenvelder tekent bij Genk
- OVERZICHT. De transfers van de Limburgse eerste- en tweedeklassers op de laatste dag van de transferperiode

De 23-jarige Spaanse offensieve middenvelder genoot zijn opleiding bij Real Betis alvorens hij in 2013 meeging met zijn coach Michael Laudrup naar het Engelse Swansea City, waar hij een contract afsloot voor vier seizoenen. Na één seizoen keerde hij echter terug naar Spanje en tekende een contract voor één jaar bij Rayo Vallecano. Na afloop van zijn contract kon KRC Genk hem daar wegplukken en bood hem een verbintenis aan voor twee seizoen met een optie voor twee bijkomende seizoenen.

Conditie

Pozuelo was al langer in beeld bij KRC Genk. “Ik ben samen met mijn manager hier in het stadion geweest tijdens de wedstrijd tegen Westerlo. Toen hebben wij gepraat. Ik voelde onmiddellijk vertrouwen van de coach en van het bestuur. De stijl van Genk beviel mij onmiddellijk. Ondanks belangstelling van nog enkele andere ploegen was Genk mijn eerste optie. Waarom ik Swansea ondanks een contract van vier jaar al verliet na één seizoen had te maken met trainer Laudrup. Toen die een contract tekende bij Swansea nam hij mij en nog een vijftal jonge Spaanse spelers mee. Na één jaar werd Laudrup echter ontslagen en toen moesten wij ook terugkeren naar Spanje.

Over mijn conditie maak ik mij geen zorgen. Ik heb die altijd onderhouden met behulp van een persoonlijke trainer. Trouwens het komt goed uit dat er deze week geen competitie is. Dat geeft mij de kans om mij aan te passen aan mijn ploeggenoten.”

‘Perfect tweevoetig’

Sportief directeur Dimitri De Conde, die tijdens een scoutingsopdracht in Spanje een wedstrijd van Rayo Vallecano een andere speler ging bekijken zag Pozuelo invallen. “Ik was onmiddellijk onder de indruk. Alejandro is een heel creatieve speler die perfect tweevoetig is. Ik ben ervan overtuigd dat hij het past in onze ploeg”.

Rustpunt

Ook coach Peter Maes was na de eerste training al gecharmeerd door de technisch sterke Spaanse speler.

“Hij heeft trouwens al een nickname. Wij noemen hem ‘Pozzo’. Wat ik gezien heb is een balvaste middenvelder, een ideaal rustpunt in de ploeg. Ondanks zijn jonge leeftijd bezit hij de nodige maturiteit. Hij heeft zeker het voetballend vermogen om de ploeg op te krikken naar een hoger niveau. We zullen hem wel nog wat tijd moeten gunnen, maar ik verwacht dat hij vrij snel competitief zal zijn.”