Romelu Lukaku: ‘Geen recht meer op falen’

Print
Romelu Lukaku: ‘Geen recht meer op falen’

Foto: Photo News

De Rode Duivels hebben dinsdag een tweede keer getraind in de aanloop naar de EK-kwalificatieduels tegen Bosnië en Cyprus. Enkel de geblesseerde Christian Benteke was niet present. En dat opent perspectieven: als de Liverpool-spits niet fit raakt, wordt er automatisch naar Romelu Lukaku gekeken om de aanval van de Belgen te dragen.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Ze hebben me nog niets gezegd maar ik ben in ieder geval klaar voor de strijd’, stelde de ex-spits van Anderlecht dinsdag na de training in Neerpede. ‘Mijn doelstelling is altijd al geweest om me tot titularis op te werpen in deze ploeg, maar tegelijkertijd stel ik de keuzes van de coach nooit in vraag. Mijn persoon is niet belangrijk, de ploeg staat voor twee enorm belangrijke interlands’, klonk het.

Na de pijnlijke 1-0 nederlaag in en tegen Wales hebben de Belgen het een en ander recht te zetten in hun EK-voorronde. ‘We hebben in Cardiff iedereen teleurgesteld, te beginnen met onszelf. Nu is het aan ons om de schade te herstellen. We moeten de bladzijde omdraaien en hebben geen recht meer op falen. Echt veel druk voelen we niet, maar we weten wel dat deze wedstrijden enorm belangrijk zijn en zien ook dat de hele spelersgroep gemotiveerd is. We hebben in ieder geval de kwaliteiten om iets anders te laten zien dan in Wales, willen opnieuw de koppositie in onze groep en willen ook de basis voor de kwalificatie kunnen leggen. We hebben die zes op zes dus gewoon nodig’.

Bosnië, de tegenstander van donderdag, hield de Duivels vorig jaar in Zenica op een 1-1 gelijkspel. ‘Bosnië heeft een goede ploeg maar heeft punten nodig. Dat is eerder een voordeel voor ons want zo gaan ze het spel niet breken en krijgen wij ruimte. Het is aan ons om daarvan te profiteren.’

Lukaku kwam ook nog even terug op de transfermercato. ‘Voor mij persoonlijk had het misschien anders kunnen lopen, maar ik klaag niet en het stoort me absoluut niet dat ik nog bij Everton zit. Ik ben vooral blij voor mijn maatje Kevin (De Bruyne, die naar Manchester City trekt, nvdr). Niet alleen omdat we mekaar nu meer zullen zien, maar vooral omdat hij nu aan de hele wereld kan laten zien tot wat hij allemaal in staat is.’