Van Holsbeeck over Boussoufa: ‘Willen altijd spelers waar we winst op kunnen maken’

Print
Van Holsbeeck over Boussoufa: ‘Willen altijd spelers waar we winst op kunnen maken’

Foto: Photo News

‘Het was een moeilijke transferperiode tot de laatste dag’, bekende Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck dinsdag. Hij zei opgelucht te zijn dat de periode achter de rug is.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Van Holsbeeck kwam nog even terug op de soap rond Mbark Boussoufa, waarvan de transfer op het punt stond afgerond te worden, maar dan toch nog afsprong. ‘Ik begrijp Boussoufa. Hij heeft interesse getoond en hij was bereid financieel in te leveren voor een seizoen bij Anderlecht. Maar wanneer we keken naar de kostprijs die er was voor de club, wilden we de macht hebben om te kunnen beslissen of daar nog een tweede jaar aan werd toegevoegd. Daar ging Boussoufa niet mee akkoord. Hij wilde zelf over zijn toekomst kunnen beslissen.’ En dus sprong ondanks talloze onderhandelingspogingen de transfer van de Marokkaanse spelmaker af in de laatste rechte lijn. Van Holsbeeck verklaarde wel dat er niets gebroken is tussen hemzelf en de speler.

De Anderlecht-manager herinnerde verder iedereen er aan dat de Brusselaars altijd een redelijke prijs willen betalen voor een speler, maar nooit dubbel zoveel als zijn actuele waarde. ‘Tijdens onze onderhandelingen met Lokomotiv Moskou (de huidige club van Boussoufa) hebben we hard onderhandeld. We zijn van een prijs van 4 miljoen euro naar 1,75 miljoen euro gegaan. De politiek van Anderlecht is om altijd spelers te vinden, waarop we winst kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba. We hebben op dit moment geen financieel tekort en dat weerspiegelt zich ook in de prijzen die we kunnen vragen voor onze topspelers.’