Thuiswerken kan op jaarbasis een maandloon kosten (oproep)

Print
Thuiswerken kan op jaarbasis een maandloon kosten (oproep)

Foto: Shutterstock

Nergens beter dan thuis. Dat geldt ook voor wie wel al eens van thuis uit werkt. Uit een onderzoek van werkplekaanbieder Regus blijkt dat de helft van de kantoorwerkers ook thuis een professionele werkruimte heeft. "Toch wordt slechts door een derde van de werkgevers bijgedragen in de kosten van die werkplek", klinkt het. Dit blijkt uit een onderzoek van Regus, de wereldwijd grootste werkplekaanbieder, waarvoor in juni 2015 meer dan 44.000 kantoorwerkers uit 100 landen werden bevraagd.

Werk jij soms, of altijd, van thuis uit? Investeert de firma waarvoor je werkt in je thuiswerkplek? Spaar je hiermee tijd en geld uit? Laat het ons even weten via hier@reageren.be


Regus ondervroeg meer dan 44.000 kantoormedewerkers. Ruim een derde van hen schat dat ze op jaarbasis een maandsalaris of zelfs meer betalen voor thuiswerk.

"Er is bovendien een verborgen risico wat betreft de kosten voor gezondheid en veiligheid op de thuiswerkplek: 74% van de Belgische respondenten bevestigt dat bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken zich niet bewust zijn van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. 68% zegt dat de verzekering onvoldoende het thuiswerken dekt", klinkt het.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België, hoopt dat bedrijven verder investeren in thuiswerken. “Een goed uitgeruste flexwerkplek thuis – of dicht bij huis – draagt bij tot de productiviteit van de werknemers. Het is dan ook aangewezen dat bedrijven hierin gaan investeren. Uiteindelijk levert dit hen – en de werknemers  – enkel financieel voordeel op.”